איך הופכים להיות פרילסר?

לא פשוט להקים עסק ולהתחיל לעבוד באופן עצמאי, ודווקא בשל כך, בחרנו לפרסם בעבורכם מאמר מאת בעל עסק המספק שירותי בדיקה למערכות בקרה בתעשיית המזון: שנתחיל?

במאמר הזה אני רוצה לפרוס לפניכם את הדרך בה הפכתי משכיר לעצמאי. זו הייתה דרך לא קלה, לעיתים חשבתי שלא אצליח להגיע אל סופה, אבל הנה, היום אני פרילנסר עצמאי. יש לי לקוחות אבל אין לי בוסים, אני עובד בזמנים אותם אני קובע ולא מחתים כרטיס ונהנה גם מהכנסות גבוהות משמעותית ממה שהיו לי כאשר קיבלתי תלושי משכורת. לפני שאתחיל, אני רוצה להדגיש כמה נקודות:

  • להיות פרילנסר זה לא דבר שמתאים לכל אחד. ישנם כאלו שדווקא יתאים להם לעבוד בעבודה מסודרת ולדעת שבסוף היום 'העיפרון נופל' ואין עליהם עוד אחריות
  • להיות פרילנסר זה אומר שההכנסות אינן בטוחות. שימו לב שזה מצריך לעיתים רזרבות פיננסיות כאשר נכנסים לתהליך.
  • להפוך לפרילנסר זה תהליך של עליות ומורדות אז אל תצפו שהכל ילך רק חלק, לפעמים יהיו בעיות ותצטרכו להתמודד.
  • נקודה אחרונה היא שזהו תהליך שבסופו של יום הוא די בודד. ניתן אמנם להתייעץ עם אנשים אחרים אבל ההחלטות והפעילויות יפלו רק עליכם.

המשיכו לקרוא ואספר לכם כיצד הגעתי למקום בו אני נמצא היום.

פרילנסר

להיות פרילנסר – הדרך שלי

כיום אני כבר שש שנים עובד בתור עצמאי. לפני כן הייתי הנדסאי מחשוב ובקרה במשרד. היתה לי משרה לא רעה ואפילו הרווחתי טוב יחסית להשכלתי ולניסיוני. בכל זאת הרגשתי שמשהו לא עובד. כאשר הייתי חושב על העתיד, פשוט לא הייתי יכול לדמיין את עצמי נשאר כעובד שכיר עד הפנסיה. למזלי, ממש באותה תקופה קרה לי משהו ששינה את המסלול של הקריירה שלי וממש את חיי: אני התייעצתי עם רותם זילברמן. חבר טוב איתו שוחחתי נתן לי את מספר הטלפון, קבענו פגישה, ולאחריה היה לי כבר ברור כשמש: אני הולך להיות פרילנסר. היה לי גם ברור שאני אתאמץ ואעמוד בכל האתגרים גם אם הם יהיו קשים מנשוא. שיתפתי את אישתי בהחלטתי ולמזלי מצאתי כתף תומכת ומעודדת. זו גם ההמלצה הראשונה שלי אליכם: כאשר אתם מחליטים ללכת בדרך הזו, מצאו לכם את מי שיעמוד מאחוריכם ויעודד אתכם. הסבירו את ההחלטה לקרובים לכם בכדי שגם הם יוכלו להבין ולהזדהות איתה. לעיתים, הליכה לעצמאות מפילה גם על בן או בת הזוג משימות ודאגות וחשוב שהם יהיו איתכם בעניין.

הצעדים הראשונים

אחד הדברים הראשונים אותם עשיתי הייתה בניית תכנית עסקית. יצרתי מעין לוח זמנים ועליו סימנתי יעדים שונים וגם כיצד אממש ואגיע אליהם. מה שחשוב לעשות כבר בהתחלה הוא להגדיר את תחום העיסוק שלנו. אני לא הבנתי זאת מייד וזה גרם לי להרבה בעיות. הייתי נלהב מאד לקחת על עצמי פרוייקטים שאינם רווחיים רק מפני שחששתי להשאיר את לוח הזמנים שלי פנוי. לאחר מכן כבר ידעתי כיצד להבין טוב יותר מהן הנקודות החזקות שלי וכיצד לשווק אותן.

בתחילת הדרך היה לי חשוב להבין את כל המשמעות של להיות עצמאי. לקחתי קורס בניהול עסק בו למדתי על ניהול זמן הנהלת חשבונות בסיסית, שיווק, פיתוח עסקי ועוד דברים נוספים.

שלב ההתבססות

מה שלמדתי כבר בהתחלה היה שעדיף להשקיע קצת יותר ולעבוד עם מעט לקוחות רווחיים ומרוצים מאשר להתפזר לכל הכיוונים. ברגע שהבנתי את זה, יכולתי לתת שירות טוב יותר. זה הוביל אותי לכמה פרוייקטים מאד מוצלחים ובעקבותיהם כבר קיבלתי פניות מלקוחות נוספים. סיגלתי לעצמי כבר מההתחלה מדיניות בה אני מתמחר את העבודה שלי בצורה בה אני מרוויח יפה יחסית לזמן שאני משקיע. זה איפשר לי ללכת לקראת הלקוחות שלי בהרבה מקומות ואפילו לתת להם ערך שהם לא ביקשו או אפילו לא שמו לב אליו ישר בסיום הפרוייקט. ידעתי תמיד שיום יבוא והם יחזרו אלי בעקבות השירות המעולה.

סיכום

כיום אני עוסק כפרילנסר מצליח בתחום מאד ספציפי, אני מספק שירותי בדיקה למערכות בקרה בתעשיית המזון. הגעתי לנישה הזו לאחר תקופה ארוכה של התמקצעות ופרוייקטים שעשיתי. מה שאני יכול להמליץ למי שרוצה להיות פרילנסר הוא לשמור על רמה גבוהה של מקצועיות ולנסות להגיע למקומות שפרילנסרים אחרים מתקשים. אני הגעתי לנישה שלי לאחר שגיליתי שרבים פשוט לא אוהבים לקחת על עצמם פרוייקטים מהסוג הזה. ראיתי שעם מאמץ אני יכול להפוך להיות המומחה וכך עשיתי. שיהיה בהצלחה גם לכם!

שאלות בנושא איך הופכים להיות פרילסר?

איך להיות פרילנסר
נגישות
גלילה לראש העמוד