מה זה שימוע?

כיום, שלא כמו בימים עברו, מעסיק אינו יכול לפטר עובד ללא סיבה ועליו להציג לעובד את הטענות מולו והסיבה לפיטורים, כמו גם שעל המעסיק להעניק לעובד את היכולת להציג את הטענות הנגדיות שלו ולהגן על עצמו לפני ההחלטה לפטר אותו.

אחת הדרכים לעשות זאת והדרך החוקית לפטר עובד, היא באמצעות קיום שימוע לפני מועד הפיטורים וזאת כדי שהעובד יוכל להשמיע גם הוא את דבריו.

הזכות לשימוע ניתנת לכל עובד תוך שבית הדין לעבודה החליט בשנים האחרונות כי כל מעסיק יהיה חייב לקיים את השימוע מול העובד לפני ההחלטה על פיטורים וזאת כדי למצות את זכויותיו של העובד.

עורך דין דיני עבודה

אבל כיצד מתבצע התהליך?

הוצאת הודעה על שימוע לעובד – כדי שהעובד יהיה מודע לכך שהוא עומד להיות מפוטר בקרוב, על המעסיק להוציא בתחילה הודעה לעובד אודות השימוע, אשר בה יצוין תאריך השימוע (יש לתת לעובד מרווח של 48 שעות לפחות לפני השימוע). עוד חייב המעסיק לציין את הטענות נגדו ואת העובדה שהעובד יכול להגיע לבד לשימוע בזמן בו הוא יתקיים או עם נציג מטעמו כמו למשל עם עורך דין דיני עבודה אשר ייצג אותו במהלך השימוע.

קיום פגישה – לאחר קבלת המכתב, יגיע העובד לפגישה בזמן המתאים גם לו וגם למעסיק שם יוכל לשמוע את הטענות נגדו אך גם להגן על עצמו ועל עמדתו במידת הצורך. בכך יוכל המעסיק לשקול האם לפטר את העובד, כמו גם העובד יוכל להבין את עמדת המעסיק תוך שהוא מבין האם הוא רוצה להשארת בכלל במקום העבודה או שמא כדאי לו להיות מפוטר.

הוצאת מכתב פיטורין ומיצוי הזכויות – לאחר תהליך זה, חוזר העובד לביתו בזמן שלאחר 48 שעות על המעסיק להוציא לו מכתב ובו ההחלטה, בין אם ממשיך המעסיק בהליך הפיטורין ובין או לא. במכתב הפיטורין יצוין תארך הפסקת העבודה והודעה על מיצוי הזכויות של העובד הכוללות הקניית ימי חופש שנותרו, תשלום הודעה מראש, תשלום פיצויים ועוד.

במידה ולא קיבלתם את מה שמגיע לכם  – חשוב לפנות אל עורך דין דיני עבודה שיסייע לכם לקבל את התשלומים והזכויות מהמעסיק.

שאלות בנושא מה זה שימוע?

עורך דין דיני עבודה
נגישות
גלילה לראש העמוד