אופים ונהנים: חומרי גלם חשובים לאפייה

חובבי אפייה? ובכן, גם אתם בטח שואפים ליצור בכל פעם בחדש מאפים ייחודים ומחפשים את הדרכים המקוריות איך לשדרג את יכולות האפייה שלכם וכן את רפרטואר המתכונים. אחדים חורשים את אתרי האינטרנט השונים ומחפשים אחר מתכונים מיוחדים ברשת, חלק עוקבים אדוקים אחרי הקונדיטורים הגדולים ברשתות החברתיות וצופים בתוכניות טלוויזיה של אפייה וקונדיטוריה ואחרים מעדיפים בכלל ללמוד אפייה בשיטה הקלאסית דרך ספרי הבישול המוכרים. לצד כל אלו, יש עוד דבר אחד חשוב ביותר שיכול לשדרג את היכולות של כל אופה הוא היכרות עם חומרי הגלם הייחודיים והחשובים ביותר לאפייה מסוגים שונים. בואו נכיר כמה מחומרי גלם כאלו שבהחלט כדאי להכיר ויכולים לתת השראה לכמה מתכונים נפלאים וייחודיים.

צבעי ג'ל

מי ששואף להגיע למצב של אפיה מושלמת, בוודאי רוצה להכיר את הדרכים השונות להפוך כל עוגה לצבעונית ובעלת עיצוב מיוחד. למען האמת, על אף שזה עשוי להיראות כמו דבר קשה שמתאים אך ורק לאופים מנוסים, ניתן ליצור את המראה הצבעוני בכמה וכמה דרכים שרובן אינן מסובכות כלל ועיקר. אחת מהדרכים הנוחות ביותר לצביעה הזו היא צבעי הג'ל שהופכים כל עוגה לבעלת מראה ייחודי וססגוני.

ממרחים וקרמים לעוגות ומאפים

יצא לכם פעם לקחת ביס בעוגה וקינוח ולהיתקל בטעם מיוחד ושונה של קרמל מלוח ובמרקם רך ונעים, ותהיתם איך אפשר לייצר את החוויה הזו גם בדברים שאתם אופים? ובכן, האמת היא שזה הרבה יותר פשוט ממה שנהוג לחשוב וניתן להשיג את האפקט הזה בקלות עם ממרחים מיוחדים למאפים כמו ממרח חלבה, קרם חלבה פיסטוק, קרם פצפוצי פררו רושה, קרם פופקורן מקורמל, ממרח רוזמרי, קרם שוקולד לבן ועוד. פשוט בוחרים את הטעם שאתם מכוונים אליו ומוסיפים לכל עוגה וקינוח מה שייתן לנו טעמים נפלאים ומיוחדים.

ג'לטין

ג'לטין הוא אחד מחומרי הגלם הבסיסיים ביותר למגוון רחב של קינוחים, אך גם כזה שצריך להכיר לעומק את שיטת העבודה איתו. מי ששואף להפוך לאופה מקצועי ואפילו פוזל לכיוון עולם הקונדיטוריה חייב לרכוש את הידע והמיומנות לעבודה עם ג'לטין ואנו ממליצים לרכוש תמיד ג'לטין דגים אמיתי איכותי לתוצאות הטובות ביותר.

קמח שקד

קמח השקדים עשוי בעצם משקדים מיובשים וטחונים והוא חומר גלם בסיסי מצוין למגוון רחב של עוגות ומאפים. בין היתר ניתן להכין איתו פנקייקים אווריריים ומיוחדים, פיצה עם בצק שהוא דל פחמימות, מאפינס צ'דר חלפיניו חלומי וכן בראוניז שוקולד שקדים.

אבקה להכנת עוגה

צריכים להכין עוגה טעימה ומקצועית בתוך זמן קצר ואין לכם הרבה זמן לטובת העניין? ובכן, אתם פשוט חייבים להכין את האבקות המעולות להכנת עוגות אינסטנט. התהליך הוא פשוט ומהיר ומוסבר בקצרה על גבי האריזה והתוצאה היא טעימה ומפנקת ולא תבייש עוגות וקינוחים שהם מורכבים אפילו יותר.

קמחים בריאים

כל מי שאופה מכיר היטב את הקמח הלבן שהוא אחד הרכיבים הבסיסיים ביותר לאפייה, אבל מי שרוצה להתאים את עצמו לרוח התקופה ולאפשר גם לאנשים שמקפידים על תזונה בריאה להנות מהתוצרים חייב להכיר את הקמחים הנחשבים לבריאים הרבה יותר. מומלץ בייחוד לנסות קמח חיטה מלא, קמח שיפון מלא וכן קמח כוסמין מלא.

העיקר שתתנסו

לסיכום – אלו הם כמה מהרכיבים שכדאי מאד להכיר כשרוצים להעמיק ולהשחיז את כישורים האפייה. אתם ממש לא חייבים לקנות את כולם על ההתחלה ושווה בהחלט להתחיל עם רכב אחד שמעניין אתכם ושטרם יצא לכם לעבוד איתו. בהצלחה ובתאבון!

 

 

 

 

 

שאלות בנושא אופים ונהנים: חומרי גלם חשובים לאפייה

אופים ונהנים: חומרי גלם חשובים לאפייה
נגישות
גלילה לראש העמוד