כרוב הוא מרכיב נהדר עבור מגוון סלטים, בין אם תבחרו בכרוב אדום או לבן. הסלט שלפניכם יכול להיות תוספת מושלמת בארוחת השבת, לצד מזון אסייתי ואפילו כנשנוש בין הארוחות. קל להכנה וטעים במיוחד!

סלט כרוב

המצרכים:

כרוב לבן שלם

סומסום

גרעיני חמנייה קלופים

4 כפות שמן קנולה

4 כפות סילאן

4 כפות חומץ

5 כפות רוטב סויה

חצי כף שמן זית

אופן ההכנה:

חתכו את הכרוב לרצועות דקות וארוכות והשרו אותו מעט במים. לאחר מכן, קלו את השומשום במחבת עד להזהבתו ובתום הקלייה, הניחו לו להתקרר.

בכלי ייעודי ערבבו את שמן הקנולה, הסילאן, החומץ, שמן הזית והסויה עד לקבלת תערובת אחידה.

הניחו את רצועות הכרוב בכלי רחב, שפכו לתוכו את תערובת הרטבים שהכנתם, הוסיפו את השומשום הקלוי, גרעיני החמנייה ומעט מלח (לפי הטעם) וערבבו היטב. בשלב זה יש להשאיר את הסלט במקום קריר על מנת לאפשר לו לספוג את מגוון הטעמים. לאחר כחצי שעה תוכלו להגיש ולאכול. בתיאבון!

 

השארת תגובה