חג הפסח ממשמש ובא ועמו תכנון ארוחת החג, עיצוב שולחן החג, הכנת אגדות לכל בני המשפחה, וחשוב מכל: אפיית קינוחים מתאימים לחג הפסח שכולם יאהבו, יתענגו עליהם וימחאו כף!
כדי לגוון את שולחן הקינוחים שלכם וכדי שתוכלו להכין בקלות קינוחים אישיים בכוסות לחג, מומלץ להתנסות בהכנת קינוחים בכוסות שגם מהווים אלמנט עיצוב צבעוני ומרהיב לחג, הם גם כשרים לפסח וחשוב מכל – מהווים קינוח נפלא לארוחת החג שמחיבת בסיום מתוק.
אז אילו קינוחים אישיים בכוסות אישיות כל אחת ואחד חייבים להכיר? כמה הצעות ומתוכנים בהמשך.
קינוחים בכוס צבעונית יפה שיש בה כל טוב ישמחו את האורחים שלכם בחג וגם יאפשרו לכם להתגאות בקינוחים אישיים שאתם הכנתם במו ידיכם.
בין הקינוחים שקל וכיף להכין ישנו מוס גבינה ושמנת שמהווה קינוח אישי מלבב, סירופ מלבי קליל ומרענן, מוס קוקוס ייחודי ומוס מילקי מהסרטים!
4 קינוחים בכוסות
כעת נעבור לאופן הכנת קינוחים בכוסיות כאשר כל המתכונים כשרים לפסח וקלים להכנה ממש יום לפי או בערב החג!
מוס גבינה ושמנת מרגש במיוחד!
מוס גבינות ושמנת הינו מתכון מעולה לחג הפסח. המוס קלי, אוורירי ומקנה קינוח בכוס שידהים את האורחים שלכם בשולחן החג.
מצרכים:
- 1 קופסא של שמנת מתוקה 38%
- 3 כפות שטוחות של אינסטנט פודינג בטעם וניל
- חצי כוס סוכר
- 1 גביע גבינה לבנה 5%
- 100 גרם גבינת שמנת טבעית 16% שומן
מצרכים למחית התותים
- 300 גרם תות שדה
- 2 כפות סוכר שטוחות
אופן ההכנה
להכנת מוס הגבינה והשמנת יש להקציף שמנת מתוקה עם פודינג וניל ושתי כפות סוכר. לאחר מכן יש לערבב את הקצפת שנוצרה עם הגבינה הלבנה וגבינת השמנת ולהשאיר בצד.
כעת מרתיחים את התותים עם הסוכר ללא יותר מחמש דקות. טוחנים את התותים באמצעות בלנדר או בלנדר מוט ומבשלים את המחית עוד כמה דקות עד להסמכה.
כעת מרכיבים את הקינוח בכוס על ידי הנחת כף עם מחית התות: הנחה של שכבת מוס גבינה, מוס שמנת תוך שניתן לעטר את הכוס באמצעות שבבי שוקולד.
מלבי ארץ ישראלי נפלא!
סירופ מלבי הוא הקינוח הכי ישראלי שיש והוא מפנק בכל פעם תוך שהוא לא מכביד על הקיבה.
מצרכים לסירופ
- 1 קופסא קצפת צמחית במתיקות מעודנת
- 6 כפות קורנפלורכשר לפסח
- 2 קופסאות של קרם קוקוס
- רבע כוס סוכר
- 2 כפות מי ורדים
לציפוי יש לטחון 8 כפות של קוקוס או לרכוש קוקוס טחון ולכתוש אגוזי מלך.
אופן ההכנה:
טורפים בקערה את השמנת עם המים והקורנפלור הכשר על להמסה. מעבירים את התערובת לסיר ועל אש בינונית ממשיכים לבשל תוך הוספת קרם הקוקוס, מי הוורדים והסוכר. מערבבים במשך 5 דקות, מוציאים מהאש, מכניסים לכוסות ומקררים כשלוש שעות לפני ההגשה. בסיום הקירור מוזגים מעל את הסירופ פלוס האגוזים והקוקוס הטחון ומגישים צונן וקר.
מוס קוקוס לבנבן
בחג הפסח שימוש בקוקוס מקנה את הערכים התזונתיים החסרים מהחיטה ולכן הוא מהווה קינוח בכוס שכל אחת ואחד יאהבו!
מצרכים למוס קוקוס בריבת חלב:
- 1 קופסא של קרם קוקוס
- חצי חבילת שוקולד לבן
- 5 גרם של ג`לטין טהור שהושרה ברבע כוס מים
- גביע שמנת מתוקה 32% שומן
- רבע כוס אבקת סוכר
- 50 גרם קוקוס טחון
מצרכים לריבת חלב
אופן ההכנה:
ממיסים את קרם הקוקוס והשוקולד בבן מארי או במיקרוגל ומערבבים אותם בקערית. ממיסים את הג'לטין לאחר השרייה של 20 דקות עם הקרם והשוקולד הלבן. מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר תוך שלאחר ההמסה מערבבים בתנועות קיפול את הקצפת עם קרם הקוקוס. את התערובת שופכים לתוך הכוסות, ולאחר מכן מניחים את שכבת ריבת החלב. ניתן לקשט גם את הכוס הזאת בשבבי עוגיות פסח או בשבבי שוקולד חלב
מוס מילקי שכולם אוהבים
כולם אוהבים מילקי ומי שלא אוהב מילקי, הוא בטח לא חבר טוב שלכם! מילקי הוא דבר נפלא וכאשר הוא מגיע בכוס, הוא מאפשר לנו קינוח מקסים וכשר.
מצרכים למילקי:
- 60 גרם שוקולד מריר
- מכיל שמנת מתוקה או צמחית לאוכלי הכשר
- כפית של תמצית אספרסו
- לקצפת
- 250 מ"ל שמנת צמחית או מתוקה
- 2 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את השמנת המתוקה עם קוביות השוקולד וממיסים במיקרוגל. מוסיפים לתערובת את כפית האספרסו ומערבבים לקבלת קרם אחיד וחלק. את התערובת מקררים במשך לילה שלם לפני ליל הסדר.
יום לאחר מכן מוציאים את התערובת ומערבים במיקסר תוך הוספה של שני מכלי שמנת מתוקה עד לקבלת קרם יציב.
את הקרם מעבירים לכוסות הקינוח באמצעות שקיץ זילוף או באמצעות שקית חד פעמים שיצרתם בה חור.
כעת מקציפים את השמנת המתוקה ואת אבקת הסוכר ולאחר קבלת הקצפת היציבה מעבירים שוב לכוס הקינוח מעל הקרם הראשון. מגישים עם שוקולד מגורר מעל.
שיהיה לכם חג שמח כשר ומתוק!