כולנו אוהבים להאזין לרדיו ורבים מאיתנו מרגישים בטוחים ומרוצים מתחנת הרדיו גלגל"צ שהפכה בעשורים האחרונים לאחת התחנות המובילות בישראל. אבל מה מקורה של תחנה הרדיו הפופולארית? עבור מה ומי היא נועדה? כל מה שצריך לדעת על התחנה האהובה, בהמשך.
רדיו גלגל"צ הוא ערוץ ישראלי שמופעל על ידי גלי צה"ל. גלי צה"ל היא תחנת רדיו צהלית שנוסדה סמוך לקום המדינה בשנת 1950. בשנת 1993, משה שלונסקי – מפקד גלי צה"ל באותה העת – החליט להקים תחנת בת לגלי צהל שתשדר מוזיקה עכשווית ופופולרית תוך שידור דיווחי תנועה ברצף במשך כל שעות היממה. גלגל"צ הוקמה באמצעות סיוע של משרד התחבורה והיא משדרת (בנוסף לדיווחי התנועה והמוזיקה) חדשות ומבזקים בכול שעה.
גלגל"צ אונליין
כיום רבים בוחרים להאזין לרדיו און ליין. ברדיו גלגל"צ אונליין אפשר להאזין לדיווחי תנועה, לתוכניות קבועות ואהובות, לחדשות וכמובן למוזיקה טובה! גלגל"צ און ליין היא דרך חדשה ומהירה להאזין לרדיו והיא מאפשרת האזנה רצופה למוזיקה ותוכניות נבחרות מכול מקום, דרך אינטרנט. באתר של גלגל"צ אפשר לבחור תכוניות אהובות, לצפות בתוכניות עתידיות, למסור ד"ש לאנשים אהובים, לדווח על תקלות, ולהנות מחוויית רדיו מתקדמת.
באמצעות רדיו און ליין אפשר להאזין לכול תכנית הרדיו של גלגל"צ, החל מ'מדינה בדרך' שמשודרת בימי ראשון עד רביעי החל מ7 בבוקר, עד לתוכנית 'שתיקת הכבישים' שמשודרת בשעות הקטנות של הלילה. האזנה לרדיו און ליין אפשרית דרך אפליקציות לנייד ובאמצעות גלישה ברשת.
אחוזי האזנה בגלגל"צ
התחרות על לב המאזין בין תחנות הרדיו היא תחרות קשה, אבל מאז שנת -1993 שנה שבה הוקמה גלגל"צ – החלה תשומת הלב של המאזינים להתמקד דווקא בתחנה זאת שהחלה לשדר תוכניות אהובות ולהעסיק שדרנים צעירים, חלקם עדיין חיילים בשירות סדיר. לפני עשור בדיוק, אחוז ההאזנה לתחנה עמד על 38.5 אחוזים מקרב המאזינים.
עובדות מעניינות על גלגל"צ
בין העובדות השונות שהתגלו בהקמת התחנה, ישנו שם של התחנה שמורכב מהמילים 'גלגל' ו'גלי צה"ל' . את השם הגתה מרב מיכאלי שניהלה את התחנה בשנותיה הראשונות. המרגיע הלאומי במלחמת המפרץ: נחמן שי, היה באותו השנה מפקד התחנה הצהלי. עם השנים עבר הפיקוד על התחנה לידיו של המנחה ארז טל.
עובדה נוספת היא: כי למרות ההצלחה, עמד הערוץ בפני איומי סגירה. זאת כאשר שנה לפני התחלת השידורים, ביקש הרמטכ"ל לשעבר אהוד ברק ממשה שלונסקי למצוא דרך מימון לתחנה ללא מימון צבאי. משה שלונסקי מצא מקורות מימון אחרים ובכך שמר על התחנה עובדת ומשדרת עד היום, ללא הפסקה.