תם ונשלם: סוגרים את העסק עם ליווי משפטי מקצועי

לעולם אין זה נעים להגיע למעמד שבו נדרשים לסגור את העסק. אותו עסק שבו האמנו ושבו השקענו לא מעט. עם זאת, קחו בחשבון שגם אין זה יהיה נעים לבצע את התהליך בצורה מרושלת ולאחר מכן לשלם על כך. כיצד אם כן סוגרים עסק או מפרקים חברה? איך עובד התהליך ולמה צריך ליווי של עורך דין? ובכן אם גם אתם הגעתם לידי החלטה שהגיע הרגע, מוזמנים להבין מה עליכם לעשות.

חשיבות ליווי של עורכי דין מקצועיים

ראשית נציין שכאשר עומדים מול פירוק חברה, אין להתמודד עם כך לבד, אלא יש לוודא שעומד לצדכם עורך דין שבקיא בתחום. מדוע? ובכן עורכי הדין שיטפלו בבירוקרטיה שכרוכה בפירוק חברה יחסכו לכם לא רק זמן יקר, אלא גם שלל טעויות יקרות, וכיוון שמדובר במשימה מסועפת ובעלת שלל משמעויות כלכליות, יש לוודא שמתנהלים באופן ששומר על האינטרסים שלכם.

התנהלות מול מע"מ

בתוך כ-30 יום מהמועד שבו הפסקתם את הפעילות העסקית יש ליידע את מע"מ, וזאת באמצעות טופס 18, כאשר חשוב לתת דגש מיוחד לתיאור של נכסים ומלאי שנותר. מדוע? יש עניין של חבות מע"מ. כאן נכנסים נושאים משלימים למשוואה, כגון חובת תשלום מע"מ, שווי שוק, עלות מופחתת וכדומה. מכאן שאין זה במקרה שרבים מרגישים שהם הולכים לאיבוד. מדובר במגוון שיקולים, כאלו שרק עורך דין מקצועי שבקיא בתחום יידע לנתח, ובהתאם לממצאים להנחות לעבר ההתנהלות הנכונה והמדויקת ביותר נקודתית עבור המקרה הפרטי שלכם.

 

 

התנהלות מול מס הכנסה

גם למס הכנסה יש להודיע על סגירת העסק. כאן יש להגיש טופס 2550. מול מס הכנסה הנושא מתחיל להסתבך בעיקר אם קיימים חובות פתוחים, או כאלו שלא דווחו. באופן כללי אם אכן נותרו נכסים נדרשים לערוך "מכירה רעיונית" ואף לשקף זאת בדו"ח השנתי, כאשר נהוג למכור בעלות מופחתת, וזאת מתוך מטרה להימנע מרווח הון. מכאן ששוב מתחיל להתבהר שאין זה כה פשוט להתנהל ללא ייצוג מקצועי שמכיר את סך המשתנים.

התנהלות מול ביטוח לאומי

כמובן שגם לביטוח לאומי יש להודיע על סגירת העסק, כאשר במקרה זה נדרשים למלא טופס 6101, ואף מומלץ לצרף אישורי סגירת תיקים מטעם מס הכנסה ומע"מ, כך שיש להקפיד על סדר ההתנהלות. במקרה זה נדרשים לשים לב שלא ממהרים לעבוד כשכירים, וזאת כי ייתכן שפוגעים בתמיכה מטעם ביטוח לאומי (בגין סטטוס מובטל).

מענה מקוון ומושלם מבית Legal it

כפי שניתן להתחיל להבין סגירת עסק אינה משימה שפשוט לבצע לבד, ואף סגירת עסק מצריכה התנהלות חכמה לצד מערכת של שיקולים כלכליים. עם זאת, אינכם צרכים להתחיל לחפש עורכי דין שבקיאים בתחום, או להשוות מחירים, וזאת כי כל עוד נעזרים באתר "legal it" ניתן לקבל סיוע ממוקד צורך ואף באופן מקוון, מהיר ולצד מחיר כדאי. עורכי הדין המקצועיים מבית "legal it" יטפלו לכם בסך הבירוקרטיה בצורה אמינה, מהירה וממוקדת אינטרסים אישיים, וכל זאת לצד ליווי מלא לאורך כל הדרך, כך שאין צורך להתחיל ללמוד את התחום לעומק ובהחלט ניתן לחסוך טעויות יקרות. פשוט פונים לאתר, בוחרים בשירות "פירוק חברה", שולחים פנייה מקוונת ומתחילים להניע את התהליך.

לא ממהרים לסגור את העסק

לבסוף נחדד שאם לא סגורים לגבי סגירת העסק טוב לדעת שניתן רק להקפיא את העסק במע"מ ואף למזער את המקדמות שמועברות לביטוח לאומי. באופן שכזה נמנעים מהמשך תשלומים שוטפים, וזוכים לתת לעסק הזדמנות להמריא מחדש. ההחלטה סופית? מוזמנים להיעזר בשירות מקצועי ויעיל, וזאת באופן מקוון ומהיר.

שאלות בנושא תם ונשלם: סוגרים את העסק עם ליווי משפטי מקצועי

נגישות
גלילה לראש העמוד