מה נהגים יכולים לעשות כדי להוריד את הסיכוי לתאונה?

להוריד את הסיכוי לתאונה

מעל ל 30 אלף ישראלים מעורבים בתאונות דרכים מדי שנה. לצערנו, מאות גם מוצאים את מותם וכיום תאונות דרכים הפכו בישראל למכת מדינה. עם זאת, נהיגה אחראית היא פעולה שכל אחד מאיתנו יכול לבצע, בכדי להפחית את הסיכוי לתאונה. איך? להלן הפרטים.

נהגים צעירים או ותיקים? כך תפחיתו באופן ממשי את הסיכוי לתאונה

תאונה היא לא גזרה משמיים. ברוב המקרים, תאונות מתרחשות כתוצאה מהתנהגות לא זהירה של הנהגים וכתוצאה מכך הנזקים עלולים להיות הרסניים, החל מנכות ועד למוות. זה לא סוד שמדינת ישראל מתמודדת בשנים האחרונות עם זינוק במספר ההרוגים כתוצאה מתאונות דרכים, ולכן האחריות שלכם כנהגים היא קודם כל לשמור על עצמכם, על הנוסעים וכמובן על הולכי הרגל. כיצד תוכלו לעשות זאת? ראשית כל, מומלץ להיכנס לאתרים כמו אתר הרלב"ד, וזאת בשל העובדה כי מדובר באתר מקיף שמעניק לכם כנהגים צעירים או ותיקים שפע של מידע לגבי נהיגה בטוחה בדרכים. נוסף לכך, רצוי לסגל לעצמכם כללי התנהגות, כפי שמוצג כאן:

נהיגה ע"פ החוקים

מרבית הנהגים אינם מקפידים על שמירה קפדנית על חוקי הנהיגה (וגם לדעת על פעולות נוספות שמותר ואסור לעשות תוך כדי נהיגה), בעיקר כאשר מדובר בנהגים חדשים. אין סיבה לשמור על הידיים שלכם באופן קבוע בשעות 2 ו-10 אבל כן חשוב מאוד לשמור על כללי הזהירות בדרכים כולל שמירת מרחק, איתות לגבי מעבר נתיבים, שמירה על נסיעה, התאמה של המהירות לתווי הדרך ועוד. זכרו כי החיים חשובים יותר מהכול וגם אם אתם מאחרים לפגישה, שום דבר לא שווה את הסיכוי שתיפצעו או תפגעו באחרים רק כדי להגיע בזמן.

שמירה על ערנות

אחת הסיבות הנפוצות לתאונות דרכים היא עייפות שמשפיעה על איכות הנהיגה. אל תעלו על ההגה כאשר אתם עייפים, ובמידה ואתם כן מרגישים שאתם לא בשיא שלכם רצוי מאוד להגביר את המוזיקה או להאזין לפודקאסט שישאיר אתכם מרוכזים לכל אורך הנסיעה, כמו גם להשאיר חלון פתוח כך שתוכלו לשמור על הערנות כמו גם . אם אתם רואים שאתם לא מסוגלים לנהוג, יש מספיק דרכים חלופיות: אוטובוס, מונית או אפילו קורקינט להשכרה.

להשאיר את הבעיות מחוץ לרכב 

כאשר אתם עולים על ההגה ומתכוננים לנסיעה, תשאירו את הבעיות שלכם מחוץ לרכב. כאשר אנו עצבנים, עצובים או דעתנו מוסחת – הסיכוי לתאונה עולה, גם אם מדובר בנהגים מנוסים שיש להם ותק עלולים להיקלע לתאונות דרכים מאחר והם נוהגים בחוסר זהירות שמשפיע מאוד על היכולת לנהוג בצורה בטוחה. למרות שלא הכול תמיד בשליטה שלנו, חשוב לשמור על קור רוח כאשר נכנסים לרכב, ובהתאם לכך להימנע מהסחות דעת שעלולות להשפיע על היכולת לנהוג באופן בטוח.

שימוש באפליקציות

הסיבה המרכזית לתאונות דרכים בשנים האחרונות היא התעסקות במכשיר הנייד. בגלל אפקט ה FOMO אנו נמצאים באופן תדיר ברשתות החברתיות, ממהרים לענות להודעות או לשיחות – גם  בזמן נסיעה. בכדי לפתור את הבעיה של התעסקות במכשיר הנייד, רצוי להתקין מראש אפליקציות שמשביתות את ההתראות של המכשיר במהלך הנהיגה.

היכרות עם כלי הרכב

היכרות עם כלי הרכב שלכם היא חיונית לטובת נהיגה בטוחה. רוב הרכבים החדשים מאובזרים במערכות בטיחות חדשניות שיכולות בסיכוי גבוה להפחית את הסיכוי לתאונה, בעיקר בשל חיישנים שמתריעים מפני מפגעים בכביש, הולכי רגל ועוד. בייחוד לקראת החורף חשוב להכיר לעומק את רכיבי הרכב – בייחוד את מערכת ABC (מסייעת לצורך מניעת החלקות), מפשיר האדים וכמובן הפעלת פנסים.

אם חס וחלילה עברתם תאונה בדרך לעבודה או בחזרה ממנה דעו כי ייתכן שתאונה זו נחשבת בחוק כתאונת עבודה. חשוב להכיר את המקרים בהם תאונות נחשבות תאונת עבודה וכן מהו סכום כספי הפיצויים שאפשר לקבל ומהן כל הזכויות שלכם בחוק.

לסיכום, האחריות שלכם כנהגים היא לפעול באחריות – כל אחד מאיתנו יכול למנוע את התאונה הבאה, ולמרות שגם נהגים מנוסים יכולים להיקלע לתאונה, היכולת האישית והביטחון על הכביש מהווים חלק בלתי נפרד מהפחתת הסיכוי לתאונה, קלה עד קטלנית.

שאלות בנושא מה נהגים יכולים לעשות כדי להוריד את הסיכוי לתאונה?

להוריד את הסיכוי לתאונה
נגישות
גלילה לראש העמוד