סקירת מערכת lastpass (ניהול סיסמאות)

סיסמאות הן כלי עזר חיוני שהפך לנפוץ מאוד, עבור הגנה על גישה למידע פרטי ומערכות שונות. רובנו צוברים עם השנים לא מעט סיסמאות כאלה ואתגר ניהולן גדל בהתאם. LastPass הוא אחד הפתרונות הבולטים הוותיקים, בתחום הפתרונות לכך, שידועים ככלי עזר לניהול סיסמאות. זו היא סקירה קצרה על עיקר תכונותיו, היתרונות והחסרונות:

אבטחת המערכת

היבט בסיסי חיוני של מערכת מסוג זה, הוא מידת האבטחה שלה עצמה. מחד, היו כמה וכמה אירועי אבטחה סביב LastPass לאורך השנים. מאידך, מאחר שמדובר בפתרון בולט, לא מפתיע שהוא נמצא על הכוונת של תוקפים רבים. הרי מי שיפרוץ אותו, עשוי לקבל גישה חופשית לאינספור סיסמאות ומערכות מוגנות סיסמא. מאידך, ביקורות על המערכת היו לאורך השנים חיוביות מאוד, כולל על היבט האבטחה. זאת, מצד גופים בולטים ואמינים דוגמת פיסי מגזין ומוחה האבטחה הידוע סטיב גיבסון. כך שבשורה התחתונה, נראה שמדובר בפתרון אמין בהחלט.

ניהול סיסמאות

כמקובל, LastPass מציע גישה לסיסמאות שמאחסנים בו, בעזרת סיסמא ראשית. virtual on-screen keyboard אופציונאלי, מאפשר לצמצם את הסיכון מנוזקה שתגנוב את הסיסמא שמקלידים. מדובר על נוזקות שמכונות keyloggers ואשר "מאזינות" להקלדות ושולפות ממידע זה סיסמאות. LastPass גם תומך ב-multi-factor authentication – דבר שמאפשר להגדיר אמצעי זיהוי נוסף שיידרש מעבר לסיסמא (למשל טביעת אצבע או קוד חד פעמי). מנגנון של הזנת סיסמאות אוטומטית, מקל על מילוי טפסים באינטרנט ואף מסוגל לחבר אותך אוטומטית לאתר, בעקבות כניסה אליו. כמו כן, LastPass מאפשר לסנכרן סיסמאות בין התקנים שונים. תכונה שימושית ומתקדמת, היא סקירת הסיסמאות והערכת חוזקן. כהשלמה לכך, מוצע גם כלי עזר ליצירת סיסמאות חדשות.

-סקירת מערכת lastpass (ניהול סיסמאות)

גרסאות

LastPass מוצע במגוון גרסאות, כולל תוספי דפדפנים ואפליקציות לאנדרואיד, iOS ו-Windows phone. יש לו גרסה בסיסית חינמית – דבר שגם מקל לנסות אותו לשם ההתרשמות הראשונית. כללית, הגרסאות מחולקות לגרסאות עסקיות וגרסאות לשימוש אישי. לשימוש אישי, מוצעת גרסא בסיסית בחינם. גרסה זו, כוללת לא מעט תכונות שימושיות ועשויה להתאים לרבים. עם זאת, בגרסאות בתשלום יש כמה וכמה תוספות מעניינות. למשל Unlimited shared folders, עדיפות בקבלת תמיכה טכנית וכן אחסון מוצפן בנפח של אחד ג'יגה בייט. מחיר גרסאות אלה מתחיל מ-$3 לחודש (משתמש בודד) ו-$4 לחודש (לשישה משתמשים) –  סכומים נמוכים יחסית. האפשרויות בגרסאות העסקיות מורכבות יותר והן מתחילות מ-$3 למשתמש לחודש.

לסיכום

מדובר במוצר אמין, אשר משלב מבחר טוב של תכונות מתקדמות, עם ממשק ידידותי וקלות שימוש. כך שהוא בהחלט אפשרות שכדאי לנסות, כאשר מחפשים כלי עזר לניהול סיסמאות. כבר הגרסאות הבסיסיות ביותר עשירות בתכונות ולכן מתאימות מאוד לשימוש פרטי. עם זאת, לעסקים (שם הדרישות וגם סיכוני האבטחה גדולים יותר) כדאי בהחלט לשקול רכישה של הגרסאות המתקדמות יותר.

שאלות בנושא סקירת מערכת lastpass (ניהול סיסמאות)

-סקירת מערכת lastpass (ניהול סיסמאות)
נגישות
גלילה לראש העמוד