מעוניינים בעיצוב אפליקציה? Web3D תעשה זאת בהתאם למטרת העסק שלכם

פיתוח תוכנה בעסקים הוא תחום טכני חשוב. אחד מתחומי המשנה הבולטים ביותר שלו כיום, הוא פיתוח עבור סמארטפונים וטאבלטים, שידוע כפיתוח אפליקציות מובייל. לאילו עסקים הדבר דרוש ולאילו מטרות? מה כרוך בכך בפועל? מהו עיצוב ואפיון בהקשר זה? וכיצד תוכל לסייע לכם בכך חברת Web3D?

מהם אפיון ועיצוב אפליקציות?

כאשר ניגשים לצד המעשי של יצירת אפליקציות, עולים בהקשר זה שני מונחים כלליים חשובים ביותר: אפיון ועיצוב. אפיון אפליקציות איכותי, מסייע להתאים בצורה הטובה ביותר, בין האפליקציה לבין הפלטפורמות שעליהן היא תופעל והאנשים שישתמשו בה. העיצוב הוויזואלי, אשר מכונה גם עיצוב ממשקי משתמש, מוסיף ותורם לכך. אגב, נהוג להשתמש בהקשר זה, במונחים חוויית משתמש (UX) וממשק משתמש (UI). User Interface אשר מתוכנן היטב, מקדם User Experience חיובי ואימוץ נרחב של האפליקציה, אצל הקהל המיועד.

מי צריך שרות מסוג זה?

כל עסק אשר מעוניין לפתח אפליקציה ברמה גבוהה, חשוב שיעשה זאת בסיוע מקצוענים בנושאי האפיון, העיצוב והפיתוח. הרמה בהיבטים אלה היא כיום גבוהה למדי והציבור הרחב רגיל לאפליקציות איכותיות. הוא יודע לזהות כאשר הן לא ידידותיות, לא יעילות או עתירות באגים ולהתרחק מאפליקציות כאלה, ככל שמתאפשר לו. מאחר שההשקעה בפיתוח היא לעתים גדולה למדי, כישלון באימוץ המוצר המוגמר עשוי להיות הפסד יקר. הוא עלול גם לפגוע בתדמית העסק. לכן, יש את כל הסיבות, שלא להשאיר זאת לחובבים. השאלה מי זקוק לכך, הולכת ביחד עם השאלה מהן מטרות אופייניות של אפליקציות. כללית, ניתן לחלק זאת לשניים:

אפליקציות שאמורות לפעול מול לקוחות העסק – למשל אפליקציה לקביעת תור לקבלת שירות בעסק.

אפליקציות לשימוש פנימי – אפליקציות עזר, לשימוש העובדים או המנהלים בעסק. למשל, אפליקציה עבור עובדים בשטח, אשר מטפלים בציוד ייחודי שהחברה מתקינה אצל לקוחותיה.

 

 

כיצד מפתחים?

הפיתוח המקצועי הוא תהליך רב שלבים ומורכב למדי. מוסיפה למורכבות העובדה, שיש לשלב כוחות מבחינת מי שמעורב בפרויקט: מחד, מגוון אנשי מקצוע אשר יתכננו ויבצעו זאת בפועל. מאידך, אנשי מפתח מהעסק שמפתח את האפליקציה, בין אם אלה עובדים מהמחלקה אשר תשתמש בכך, מאגף המחשוב, מההנהלה או שילובים של גורמים כאלה. כמה נקודות מפתח בולטות בשלבי הפיתוח, הן:

הגדרת מטרות – להגדיר היטב מה רוצים להשיג. למשל, פתרון קל עבור לקוחות לקביעת תור, באופן שישפר שרות ויגדיל כמות לקוחות חוזרים.

בדיקות ראשוניות – בדיקות שונות, שיסייעו להעריך כדאיות של השקעה בפיתוח מסוג זה ואת מה שכרוך בה. למשל, בירורים שונים לגבי הצורך בשוק בפתרון כזה, הערכת הביקוש הצפוי לו ולבדוק מה עושים המתחרים.

לפתח או לרכוש? – בדיקה, האם ישנו פתרון מדף מוכן ומתאים יותר לשימוש לשם השגת המטרות העסקיות בהן מדובר, מבחינת עלויות, קלות התאמה וכדומה? או שעדיף פיתוח עצמי?

אפיון – אפיון כללי של האפליקציה ואפיון המסכים השונים שהיא תציג.

בניית אבטיפוס – לשם המחשה לגורמים שונים. ניתן להשתמש בכך, גם עבור ניתוח דפוסי שימוש באפליקציה.

פיתוח ובדיקות – מבצעים על התצור בדיקות ופיתוח לפי הדרישה.

הצגה לציבור – כאשר האפליקציה מוכנה, ישנו השלב הקריטי והמכריע, של העלאתה לחנות אפליקציות. כעת, מגיע "רגע האמת", שבו רואים האם ועד כמה היא מצליחה. גם בשלב זה, לא נגמר הסיפור. כעת חשוב להיות קשובים לפידבקים ולהזדרז לתקן נקודות משמעותיות שהם מעלים.

עוד על Web3D

אצל חברת Web3D תמצאו שירותי עזר מקצועיים, עבור כל הנקודות שתיארנו עד כאן. החברה מעסיקה מעל לעשרים מומחים בתחומים שונים, אשר קשורים לפיתוח אפליקציות. בעזרתם, תקבלו שירותים כגון בניית אסטרטגיה להפצת גרסת הפיילוט, הפקת סרטי תדמית והדרכה, הדמיית תלת ממד של המוצר ועוד.

לסיכום

אם אתם עסק אשר שוקל לפתח אפליקציה ניידת, כדאי לכם להכיר את חברת Web3D ולנסות את שירותיה.

שאלות בנושא מעוניינים בעיצוב אפליקציה? Web3D תעשה זאת בהתאם למטרת העסק שלכם

נגישות
גלילה לראש העמוד